Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in book_prev() (line 775 of /var/www/vhosts/utafs.com/httpdocs/modules/book/book.module).

Bütün İşlemleri Göster

    Bu özellik sayesinde, farklı testlerde kullanılan işlemler birarada kullanılabilir. Böylece Android işletim sistemi, farklı uygulamalar arasında geçiş yaparak çalışır. Hem cihazın özellikleri hem Android işletim sisteminin özellikleri aynı zamanda zorlanabilir. Karmaşık senaryolar üretmek için bu buton kullanılabilir.

  1. Testi Sonlandır: Testin istenilen bir anda sonlandırılmasını sağlar.
  2. Testi Hata ile Sonlandır: Testin istenilen bir anda hata vererek sonlandırılmasını sağlar. Test sonucu başarısız olarak kaydedilir.
  3. Etikete Git: Senaryoda her adıma etiket verilebilir. Test sırasında, senaryo içerisinde sıçrama yapmak için kullanılır. Senaryoda, Parametre (1)'de verilen etikete sıçrama yapılır ve senaryo oradan devam eder.
  4. Metni LOG Dosyasına Yaz: Test sırasında, log dosyasına metin eklemek için kullanılır. Parametre (1)'e yazılan metin sırası geldiğinde log dosyasına yazılır.
  5. Alarm Ses Yüzdesini Ayarla: Cihazda kurulan alarmın ses seviyesini % cinsinden ayarlamak için kullanılır. Zaman Aşımı süresi yoktur.
  6. DTMF Ses Yüzdesini Ayarla: DTMF sesini yüzde cinsinde ayarlamak için kullanılır. DTMF mobil cihazlarda genellikle arama ekranlarında olan 0-9 tuşlarına basıldığında çıkan sestir. Zaman Aşımı süresi yoktur.
  7. Zil Sesi Yüzdesini Ayarla: Gelen arama sırasında cihazdan çıkan ses zil sesi olarak tanımlanır. Parametre (1)'e girilen değer % olarak okunur. Zaman Aşımı süresi yoktur.
  8. Bildirim Ses Yüzdesini Ayarla: Cihaza gelen sms/mms veya uygulamalardan gelen bildirim sesleri bu kategoride yer almaktadır. Bildirim sesi seviyesini Parametre (1)'e girilen değere ayarlar. Bu değer % olarak okunur. Zaman Aşımı süresi yoktur.
  9. Müzik Ses Yüzdesini Ayarla: Cihazda oynatılan video veya müzik ses seviyesini Parametre (1)'e girilen değere ayarlar. Değer % olarak okunur. Zaman Aşımı süresi yoktur.
  10. Sistem Ses Yüzdesini Ayarla: Cihazın açılış ve kapanış sesleri, zayıf pil uyarı sesi gibi sistem seslerini Parametre (1)'e girilen değere ayarlar. Değer % olarak okunur. Zaman Aşımı süresi yoktur.
  11. Arama Ses Yüzdesini Ayarla: Cihazdan yapılan arama esnasında ahizeden gelen ses seviyesini Parametre (1)'e girilen değere ayarlar. Değer % olarak okunur. Zaman Aşımı süresi yoktur.
  12. Pil Bilgilerini Yazdır: Cihazın pil durumu hakkında bilgilerin kayıt altına alınması için kullanılır. Testleri başlatma ekranında belirlenen kayıt sürelerinin dışında özel kayıtlar tutulmak istenirse kullanılabilir. Herhangi bir parametre istememektedir.
  13. CPU Bilgilerini Yazdır: Cihazın işlemler sırasında harcadığı CPU bilgilerini kaydeder. Testleri başlatma ekranında belirlenen kayıt sürelerinin dışında özel kayıtlar tutulmak istenirse kullanılabilir. Herhangi bir parametre istememektedir.
  14. GPU Bilgilerini Yazdır: Cihazın işlemler sırasında harcadığı GPU bilgilerini kaydeder. Testleri başlatma ekranında belirlenen kayıt sürelerinin dışında özel kayıtlar tutulmak istenirse kullanılabilir. Herhangi bir parametre istememektedir.
  15. Hafıza Bilgilerini Yazdır: Cihazın işlemler sırasında harcadığı hafıza bilgilerini kaydeder. Testleri başlatma ekranında belirlenen kayıt sürelerinin dışında özel kayıtlar tutulmak istenirse kullanılabilir. Herhangi bir parametre istememektedir.Zaman Aşımı süresi standart olarak 1 dakikadır. Bu değer değiştirilebilir.
  16. SAYAÇ_BİR'e Ata: Parametre (1)' de verilen değer sayaca atanır. Testte döngü kurmak için kullanılır. Bu adımda sadece döngü sayısı belirlenir. Zaman Aşımı süresi yoktur. Değer istenilen aşamada değiştirilebilir.
  17. SAYAÇ_BİR'i Azalt: Sayaç_Bir'e atanan değeri Parametre (1)'de belirtilen sayıda azaltarak döngünün sonsuz olmasını engeller. Zaman Aşımı süresi yoktur. Değer istenilen aşamada değiştirilebilir. Genellikle SAYAÇ_BİR >= ... ise Etiket...'a git ile birlikte kullanılır.
  18. SAYAÇ_BİR'i Arttır: Sayaç_Bir'e atanan değeri Parametre (1)'de belirtilen sayıda Arttırarak döngünün sonsuz olmasını engeller. Zaman Aşımı süresi yoktur. Değer istenilen aşamada değiştirilebilir. Genellikle SAYAÇ_BİR <= ... ise Etiket...'a git ile birlikte kullanılır.
  19. SAYAÇ_BİR >= ... ise Etiket...'a Git: Sayaç_Bir'de verilen değişken, azaltıldıktan sonra Parametre (1)'de verilen değerden büyük veya eşit ise döngü devam eder. Sayaç_bir, Parametre (1)'den küçük olduğu anda döngüden çıkar.
  20. SAYAÇ_BİR <= ... ise Etiket...'a Git: Sayaç_Bir'de verilen değişken, arttırıldıktan sonra Parametre (1)'de verilen değerden küçük veya eşit ise döngü devam eder. Sayaç_bir, Parametre (1)'den büyük olduğu anda döngüden çıkar.
  21. SAYAÇ_2'ye Ata: Parametre (1)' de verilen değer sayaca atanır. Testte döngü kurmak için kullanılır. Bu adımda döngü için sadece sayı belirlenir. Zaman Aşımı süresi yoktur. Değer istenilen aşamada değiştirilebilir.
  22. SAYAÇ_2'yi Azalt: Sayaç_2'ye atanan değeri Parametre (1)'de belirtilen sayıda azaltarak döngünün sonsuz olmasını engeller. Zaman Aşımı süresi yoktur. Değer istenilen aşamada değiştirilebilir. Genellikle SAYAÇ_2 >= ... ise Etiket...'a git ile birlikte kullanılır.
  23. SAYAÇ_2'yi Arttır: Sayaç_2'e atanan değeri Parametre (1)'de belirtilen sayıda Arttırarak döngünün sonsuz olmasını engeller. Zaman Aşımı süresi yoktur. Değer istenilen aşamada değiştirilebilir. Genellikle SAYAÇ_2 <= ... ise Etiket...'a git ile birlikte kullanılır.
  24. SAYAÇ_2 >= ... ise Etiket ...'a Git: Sayaç_2'de verilen değişken, azaltıldıktan sonra Parametre (1)'de verilen değerden büyük veya eşit ise döngü devam eder. Sayaç_2, Parametre (1)'den küçük olduğu anda döngüden çıkar.
  25. SAYAÇ_2 <= ... ise Etiket...'a Git: Sayaç_2'de verilen değişken, arttırıldıktan sonra Parametre (1)'de verilen değerden küçük veya eşit ise döngü devam eder. Sayaç_2, Parametre (1)'den büyük olduğu anda döngüden çıkar.
  26. SAYAÇ_ÜÇ'e Ata: Parametre (1)' de verilen değer sayaca atanır. Testte döngü kurmak için kullanılır. Bu adımda döngü için sadece sayı belirlenir. Zaman Aşımı süresi yoktur. Değer istenilen aşamada değiştirilebilir.
  27. SAYAÇ_ÜÇ'Ü Azalt: Sayaç_üç'ye atanan değeri Parametre (1)'de belirtilen sayıda azaltarak döngünün sonsuz olmasını engeller. Zaman Aşımı süresi yoktur. Değer istenilen aşamada değiştirilebilir. Genellikle SAYAÇ_ÜÇ >= ... ise Etiket...'a Git ile birlikte kullanılır.
  28. SAYAÇ_ÜÇ'ü Arttır: Sayaç_üç'e atanan değeri Parametre (1)'de belirtilen sayıda Arttırarak döngünün sonsuz olmasını engeller. Zaman Aşımı süresi yoktur. Değer istenilen aşamada değiştirilebilir. Genellikle SAYAÇ_ÜÇ <= ... ise Etiket...'a Git ile birlikte kullanılır.
  29. SAYAÇ_ÜÇ >= ... ise Etiket...'a Git: Sayaç_üç'de verilen değişken, azaltıldıktan sonra Parametre (1)'de verilen değerden büyük veya eşit ise döngü devam eder. Sayaç_üç, Parametre (1)'den küçük olduğu anda döngüden çıkar.
  30. SAYAÇ_ÜÇ <= ... ise Etiket...'a Git: Sayaç_üç'de verilen değişken, arttırıldıktan sonra Parametre (1)'de verilen değerden küçük veya eşit ise döngü devam eder. Sayaç_üç, Parametre (1)'den büyük olduğu anda döngüden çıkar.
  31. Ekranı Dikey Konumlandır: Ekranı dikey konumlandırır. Dokunmatik ekranlı mobil cihazlarda ekranlar 360 derece döndürülebilir. Cihazda ekran görüntüsünün önemli olduğu tüm testler için kritiktir. Herhangi bir parametre istememektedir. Tanımlanmış Zaman Aşımı süresi 600 ms'dir. Bu değer istenirse değiştirilebilir.
  32. Ekranı Yatay Konumlandır: Ekranı Dikey konumundan 90° çevirerek yatay konumlandırır. Video izlerken ve oyun oynarken yaygın olarak kullanılır. Özellikle video player testlerinde koşul olarak kullanılabilir. Herhangi bir parametre istememektedir. Tanımlanmış Zaman Aşımı süresi 600 ms'dir. Bu değer istenirse değiştirilebilir.
  33. Ekranı Ters-Dikey Konumlandır: Ekranı dikey konumundan 180° çevirerek konumlandırır. Cihazın stabil çalışması için gereklidir. Herhangi bir parametre istememektedir. Tanımlanmış Zaman Aşımı süresi 600 ms'dir. Bu değer istenirse değiştirilebilir.
  34. Ekranı Ters-Yatay Konumlandır: Ekranı Dikey konumundan 270° çevirerek konumlandırır. Video izlerken ve oyun oynarken yaygın olarak kullanılır. Video testleri için önemli bir koşuldur. Herhangi bir parametre istememektedir. Tanımlanmış Zaman Aşımı süresi 600 ms'dir. Bu değer istenirse değiştirilebilir.
  35. Ekstra ... Milisaniye Bekle: Test sırasında, sonraki adıma geçmek için Parametre (1)'de girilen milisaniye kadar bekleme yapar.
  36. Ekstra ... Saniye Bekle: Test sırasında, sonraki adıma geçmek için Parametre (1)'de girilen saniye kadar bekleme yapar.
  37. Ekstra ... Dakika Bekle: Test sırasında, sonraki adıma geçmek için Parametre (1)'de girilen dakika kadar bekleme yapar.
  38. Ekstra ... Saat Bekle: Test sırasında, sonraki adıma geçmek için Parametre (1)'de girilen saat kadar bekleme yapar.
  39. Uyku Modunu Aç (Ekran Kilitsiz): Uyku modu, cihazın minimum enerjiyle çalıştığı durumdur. Cihaz uyku modundayken çalabilir, bildirim gelebilir. Bu durumlarda cihaz uyku modundan çıkar ve belirli bir süre sonra yeniden uyku moduna girer. Kullanıcı cihazı beklemeden kullanmaya devam edebilir. Uyku modunda ekran karanlıktır, fakat cihaz herhangi bir komuta hemen cevap verebilir. Tuş kilidi aktif değildir. Standart Zaman Aşımı süresi 500 milisaniyedir, bu değer istenirse değiştirilebilir.
  40. Uyku Modunu Kapat (Ekran Kapalı ve Kilitli): Cihaz uyku modunda iken tuşları da kilitler ve cihaz minimum seviyede enerji harcar. Standart Zaman Aşımı süresi 500 milisaniyedir, bu değer istenirse değiştirilebilir.
  41. Işığı Aç (Ekran Açık): Ekranı parlak, açık ve görünür tutar. Herhangi bir parametre istememektedir. Standart Zaman Aşımı süresi 500 milisaniyedir, bu değer istenirse değiştirilebilir.
  42. Parlaklık Yüzdesini Ayarla: Ekran parlaklığını, Parametre (1)'e girilen değerle yüzdesel olarak ayarlar. Bu değer teoride "0" olabilirken pratikte gerçekleşmemektedir. Cihaza göre en düşük seviye değeri değişiklik gösterebilir.
  43. Ekran Parlaklığını Ayarla: Ekran parlaklığını Parametre (1)'de verilen ve cihazın kendi skalasında olan değerlerde ayarlar. Örneğin, ekran parlaklığı cihaz için en düşük 1, en yüksek 10 ise girilen değer bu aralıkta olmalıdır.
  44. Ekran Parlaklık Yüzdesini Arttır:  Ekran parlaklığını Parametre (1)'de belirtilen oranda artırır. Değer % olarak okunur. Örneğin Parametre (1)'e girilen değer 5 ise, ekran parlaklığı %5 artacaktır.
  45. Ekran Parlaklık Yüzdesini Azalt: Ekran parlaklığını Parametre (1)'de verilen oranda azaltır. Değer % olarak okunur. Örneğin Parametre (1)'e girilen değer 5 ise, ekran parlaklığı %5 azalacaktır.
  46. Arkaplan Rengini Ayarla AARRGGBB: Arkaplan rengini ARGB şeklinde ayarlar. Her basamak 16'lık sayı sistemine göre yazılmalıdır. Girilen parametreyi AARRGGBB sırası ile algılar. A opaklık, R kırmızılık, G yeşillik, B mavilik değerleridir. Değerlerin 0 verilmesi renk içeriğinde olmadığını gösterir. Örneğin FFFF0000 değeri opak bir kırmızıdır. 11FF0000 ise oldukça saydam bir kırmızıdır.  Değerler yazılırken herhangi bir renk skalasından yardım almanız yararınıza olabilir.
  47. Wifi'yi Etkinleştir: Cihazın herhangi bir Wifi ağına katılabilmesi için gereklidir. Wifi'nin etkinleştirilmesi için verilen Zaman Aşımı süresi standart olarak 1 saniyedir. Bu değer değiştirilebilir. 500 ms olarak ayarlandığı taktirde cihaz bu işlemi 500 ms içerisinde gerçekleştirmelidir. Gerçekleştirememesi durumunda test Zaman Aşımı'na uğrar.
  48. Wifi'yi Devredışı Bırak: Cihazın kablosuz ağ bağlantısını devre dışı bırakır. Bu işlem cihazın Wifi bağlantısını kapatır ve bilindiği üzere pil tüketimi azalır. Wifi'nin devre dışı bırakılması için verilen Zaman Aşımı süresi standart olarak 1 saniyedir. Bu değer değiştirilebilir. 500 ms olarak ayarlandığı taktirde cihaz bu işlemi 500 ms içerisinde gerçekleştirmelidir. Gerçekleştirememesi durumunda test Zaman Aşımı'na uğrar. Cihaz geliştirmeleri ve iyileştirmeleri sırasında Zaman Aşımı süresi oldukça önemlidir.
  49. Wifi'ye Bağlan: Cihazın seçilen bir kablosuz ağa bağlanması için gereklidir. Test aşamasında cihaza Wifi'ye Bağlan komutu verilmeden önce "Wifi'yi Etkinleştir"komutu verilmelidir. Parametre (1)'de bağlanılacak Wifi ağının adı, Parametre (2)'de ise şifresi yazılmalıdır. Cihazın Wifi dağıtım noktasına (Modem) mesafesi, bağlantı Zaman Aşımı süresini etkileyebilir. Mobil cihazlarda 5 ila 20 saniye arasında bağlantı gerçekleşmektedir. Zaman Aşımı süresi standart olarak 45 saniyedir. Bu değer değiştirilebilir.
  50. Wifi Bağlantısını Kes: Cihazın Wifi ağına bağlı olması halinde bağlantısını keser. Zaman Aşımı süresi standart olarak 4 saniyedir. Bu değer değiştirilebilir.
  51. Wifi'yi Kaldır: Parametre (1)'de belirtilen kablosuz ağ bilgilerini kaldırır. Mobil cihazlar daha önce bağlandıkları ağ bilgilerini kaydetmektedir. Bu bilgileri kaldırmak için kullanılır. Zaman Aşımı süresi standart olarak 4 saniyedir. Bu değer değiştirilebilir.
  52. Wifi Bağlantı Bilgilerini LOGla: Cihazın Wifi bağlantı bilgilerinin kaydedilmesi için komut verir.
  53. Dosya İndir: Parametre (1)'e adresi yazılan dosyayı cihaza indirir. Zaman Aşımı süresi dosya boyutuna ve bağlantı kalitesine göre farklılık gösterebilmektedir. Bu komut mutlaka internet bağlantısı gerektirir.
  54. Youtube Videosu Oynat: Parametre olarak girilen adresteki videoyu oynatır. Video yalnızca Youtube linki olarak verilmelidir. Farklı bir siteye gömülmüş video oynatılamaz. Tarayıcı üzerinden adresin seçilmesi ve kopyalanıp Parametre (1)'e yapıştırılması yeterlidir. Mobil linkler çalıştırılamaz. Zaman Aşımı süresi belirlenirken video uzunluğu ve wifi sinyal kalitesine dikkat edilmelidir. Örneğin oynatım sırasında bağlantı kesilirse video donacaktır.
  55. Kablosuz Hotspotu Etkinleştir: Cihazda bulunan mobil bağlantıyı wifi noktası gibi davranarak diğer cihazlarla paylaşmak için kullanılır . Kablosuz Hotspot'un etkinleştirilmesi için verilen Zaman Aşımı süresi standart olarak 30 saniyedir. Bu değer değiştirilebilir.
  56. Kablosuz Hotspotu Devredışı Bırak: Cihazdan paylaşılan mobil erişim noktasını kapatarak diğer cihazların bağlantısını keser. Kablosuz Hotspot'un devredışı bırakılması için verilen Zaman Aşımı süresi standart olarak 10 saniyedir. Bu değer değiştirilebilir.
  57. USB Hotspot'u Etkinleştir: Cihazda bulunan mobil bağlantıyı usb kablo üzerinden diğer cihazlarla paylaşmak için kullanılır. USB Hotspot'un etkinleştirilmesi için verilen Zaman Aşımı süresi standart olarak 30 saniyedir. Bu değer değiştirilebilir.
  58. USB Hotspot'u Devredışı Bırak: Cihazdan paylaşılan mobil erişim noktasını kapatarak diğer cihazların bağlantısını keser. USB Hotspot'un devredışı bırakılması için verilen Zaman Aşımı süresi standart olarak 10 saniyedir. Bu değer değiştirilebilir.
  59. BLUETOOTH Hotspot'u Etkinleştir: Cihazda bulunan mobil bağlantıyı bluetooth üzerinden diğer cihazlarla paylaşmak için kullanılır. Bluetooth Hotspot'un etkinleştirilmesi için verilen Zaman Aşımı süresi standart olarak 45 saniyedir. Bu değer değiştirilebilir.
  60. BLUETOOTH Hotspot'u Devredışı Bırak: Cihazdan paylaşılan mobil erişim noktasını kapatarak diğer cihazların bağlantısını keser. Bluetooth Hotspot'un devredışı bırakılması için verilen Zaman Aşımı süresi standart olarak 10 saniyedir. Bu değer değiştirilebilir.
  61. Diğer cihaza Bluetooth Hotspot üzerinden Bağlan: Testin gönderildiği 2 cihazı eşleştirir. İki cihaz sırasıyla Bluetooth üzerinden hotspot bağlantısı paylaşır.
  62. Diğer cihaza Wifi Hotspot üzerinden Bağlan: Testin gönderildiği 2 cihazı eşleştirir. İki cihaz sırasıyla Wifi üzerinden hotspot bağlantısı paylaşır.
  63. Hotspot İndirme Linki Ayarla: Bağlantıyı test etmek için parametre(1)'de verilen linkten dosya indirilir.
  64. Hotspot Web Linki Ayarla: Bağlantıyı test etmek için parametre(1)'de verilen Web linki tarayıcıda açılır.
  65. Hotspot Youtube Linki Ayarla: Bağlantıyı test etmek için parametre(1)de verilen Youtube linki açılır.
  66. Monkey Testine Uygulama Ekle (com.x.y): Test sırasında Parametre (1)'de belirtilen uygulamanın çalışmasını sağlar. Teste birden fazla uygulama dahil etmek için birkaç kez kullanılabilir. Bu işlemle eklenen uygulamaların birbirleriyle etkileşimlerine izin verilir ve sadece bu uygulamalara event gönderilir. İşlem Monkey testi için zorunlu değildir. Kullanılmadığı takdirde herhangi bir paketten herhangi bir aktivite çağrılabilir, kısıtlama yoktur. Özellikle test edilmek istenen bir veya birden fazla uygulama varsa, bu komutun kullanılması önerilir. Sistem arayüzü, launcher testi gibi genel bir arayüz testi yapılmak isteniyorsa, paket kısıtlaması konulmamalıdır. Ayrıntılı kullanım için Uygulama Seçme Sayfası'na bakabilirsiniz.
  67. Etkinlikler Arasına Süre Koy (ms): Bu işlem, iki event arasındaki bekleme süresini belirler. Önerilen bekleme süresi 10 milisaniye'dir. Sistemi ve arayüzü biraz daha zorlamak için 3 ila 5 milisaniye arası değerler verilebilir. 5 milisaniye ve alt değerler, elle yakalanamayan kritik hataların açığa çıkmasında önemli rol oynar. 5 milisaniyenin altı donanımda ısınma ve hatalara sebep olabilir. Beklenen ve istenilen, iki event arasında 5 milisaniye gibi kısa bir süre verildiğinde dahi herhangi bir hatayla karşılaşılmamasıdır, bu yüzden önemli bir eylemdir.
  68. ... Adet Event Üret: Monkey testi içerisinde uygulanacak event sayısını belirler ve Parametre (1)'e girilen sayı kadar event üretir. Eğer Event yüzdeleri ((*) ile belirtilen eylemler) kullanıcı tarafından belirlenecekse, bu komuttan önce senaryoya girilmelidir. Aksi takdirde bu komutla, her event tipi için tanımlanmış standart yüzde değerlerinde event üretilir. Standart Event % değerleri tablosu için Monkey Testi bölümüne bakınız.
  69. *TOUCH Event yüzdesini ayarla: Test esnasında üretilecek dokunma event sayısının toplam event sayısına yüzde olarak oranını belirler. Dokunma, ekranda rastgele noktalara temas edilmesidir. Değer Parametre (1)'e yazılır.
  70. *MOTION event yüzdesini ayarla: Test esnasında üretilecek kaydırma event sayısının toplam event sayısına yüzde olarak oranını belirler. Motion, Tek parmak kullanılarak ekranda yapılan kaydırma işlemidir. Değer Parametre (1)'e yazılır.
  71. *Trackball event yüzdesini ayarla:  Trackball bulunan cihazlarda, trackball ve cihaz performansını ölçmek için kullanılır. Test esnasında üretilecek trackball event sayısının toplam event sayısına yüzde olarak oranını belirler. Değer Parametre (1)'e yazılır. Trackball bazı cihazlarda, mouse yerine kullanılan, bir yuvaya yerleştirilmiş bilyadır.
  72. *FLIP event yüzdesini ayarla: Test esnasında üretilecek flip event sayısının toplam event sayısına yüzde olarak oranını belirler. Değer Parametre (1)'e yazılır.
  73. *PINCHZOOM event yüzdesini ayarla: Test esnasında üretilecek Pinchzoom event sayısının toplam event sayısına yüzde olarak oranını belirler. Değer Parametre (1)'e yazılır. Pinchzoom ekran üzerinde çift parmak ile yapılan işlemlerdir. Örneğin Harita uygulamasında döndürme, yakınlaştırma ve uzaklaştırma gibi işlemlerde kullanılabilir. Harita, galeri gibi çift parmak kullanımını destekleyen uygulamalarda test edilmelidir.
  74. *SYSTEM KEYS event yüzdesini ayarla: Test sırasında yazılım desteği ile sistem tuşlarının kullanımını sağlamaktadır. Sistem tuşları; ses seviyesini ayarlama, ekran görüntüsü yakalama gibi işlemleri yapan tuşlardır. Bu işlevlerle ilgili yapılması planlanan event sayısının toplam event sayısına yüzde olarak oranını belirler. Değer Parametre (1)'e yazılır.
  75. *MAJOR NAVIGATION event yüzdesini ayarla: Uygulamada menü tuşlarını test etmek için kullanılır. Önce rastgele bir uygulama açar ve içerisindeki tuşları test etmeye başlar. Video oynatılırken kullanılan başlatma, bekleme, ileri - geri sarma gibi tuşlar da bu gruba dahildir. Bu işlevlerle ilgili yapılması planlanan event sayısının toplam event sayısına yüzde olarak oranını belirler. Değer Parametre (1)'e yazılır.
  76. *MINOR NAVIGATION event yüzdesini ayarla: Uygulama çalıştığı anda ekrana gelen boşlukları ve tuşları test etmek için kullanılır. Tuşlara basmadan yalnızca tuş olduğunu test eder. Bu işlevlerle ilgili yapılması planlanan event sayısının toplam event sayısına yüzde olarak oranını belirler. Değer Parametre (1)'e yazılır.
  77. *Diğer basit Event'lerin yüzdesini ayarla: Yukarıda (*) ile belirtilen işlemler dışında kalan event sayısının toplam event sayısına yüzde olarak oranını belirler. Değer Parametre (1)'e yazılır.
  78. *Uygulama değiştirme event yüzdesini ayarla: Test sırasında uygulamalar arasındaki geçiş event sayısının toplam event sayısına yüzde olarak oranını belirler. Değer Parametre (1)'e yazılır.
  79. Cihazı Yeniden Başlat: Cihazı reboot etmek için verilen komuttur. Cihazın kapanıp yeniden başlamasını sağlar.Cihaz ların RAM'lerini temizlemek için kullanılır. Hard Resetten daha kısa sürede cihaz açılır.  Herhangi bir parametre istememektedir.
  80. Cihazı Kapat: Cihazı tamamen kapalı konuma getirir. Herhangi bir parametre istememektedir.
  81. Flaş Işığı ile Cihazı Zorla Kapat: Bu eylem için özel tasarlanmış bir makina kullanılır. Cihaz flaş ışığını yakar. Flaş ışığını algılayan özel tasarım makina harekete geçer ve test cihazının kapama tuşuna fiziksel baskı uygular. Böylece cihaz kapanır ve yeniden açılır.
  82. Açılış alarmını ... dakikaya ayarla: Test sırasında kapatılan cihazın tekrar açılması için gereken alarmı kurar. Kaç dakika sonra açılması isteniyorsa Parametre (1)'e girilmelidir. Birçok android 5 dakikanın altındaki alarm sürelerinde uyanmayabilir. Cihazın açılış ve kapanış süresi de göz önüne alınırsa alarm en az 7 dakikaya kurulmalıdır.
  83. Videoyu Video Oynatıcı ile Oynat: Video oynatmak için cihaz Video oynatıcıyı seçer. Videonun bilgisayardaki konumu Parametre (1)'e girilmelidir. Zaman Aşımı süresi video boyutunun birkaç saniye üzerinde belirlenmelidir. Vakit kaybını önlemek için, bu fazla zaman dilimi cihaz performansına göre azaltılmalıdır.
  84. Video'yu MX Player ile Oynat: Video oynatmak için cihaz MX Player'ı seçer. Videonun bilgisayardaki konumu Parametre (1)'e girilmelidir. Zaman Aşımı süresi video boyutunun birkaç saniye üzerinde belirlenmelidir. Vakit kaybını önlemek için, bu fazla zaman dilimi cihaz performansına göre azaltılmalıdır.
  85. MX Player'da Yazılımsal Çözücü Kullan: MX Player'da video oynatmak için Yazılımsal Çözücü'yü kullanır.
  86. MX Player'da Donanımsal Çözücü Kullan: MX Player'da video oynatmak için Donanımsal Çözücü'yü kullanır.
  87. Tüm Hareketsiz Duvarkağıtlarını test et: Yalnızca cihaz içerisinde tanımlı olan hareketsiz duvarkağıtlarını kullanır. Tüm hareketsiz duvarkağıtları sırayla ayarlanır. Arka plan değiştirme süresi ve başarı durumu kayıt altına alınır.
  88. ... Resmini Tüm ekranlara Duvarkağıdı Yap: Parametre (1)'e girilen resmi duvarkağıdı olarak ayarlar. İstenen resim, arama butonu ile açılan listeden seçilebilir.
  89. ... Resmini Ana Ekran Duvarkağıdı Yap: Parametre (1) e girilen resmi ana ekran duvarkağıdı olarak ayarlar. İstenen resim, arama butonu ile açılan listeden seçilebilir.
  90. ... Resmini Kilit Ekranı Duvarkağıdı Yap: Parametre (1) e girilen resmi kilit ekranı duvarkağıdı olarak ayarlar. İstenen resim, arama butonu ile açılan listeden seçilebilir.
  91. Tüm Canlı Duvarkağıtlarını test et: Yalnızca cihaz içerisinde tanımlı olan canlı duvarkağıtlarını kullanır. Tüm canlı duvarkağıtları sırayla ayarlanır. Arka plan değiştirme süresi ve başarı durumu kayıt altına alınır.
  92. ... Canlı Duvarkağıdını Ana Ekrana Ayarla: Parametre (1)'e girilen canlı duvarkağıdını ana ekrana arka plan olarak ayarlar. İstenen canlı duvarkağıdı, arama butonu ile açılan listeden seçilebilir.
  93. ... Resmini Yükle ve Tüm Ekranlara Duvarkağıdı yap: Parametre (1)'e dizini girilen resmi bilgisayardan yükler, tüm ekranlara duvarkağıdı olarak ayarlar. Resmin bilgisayar içindeki dizini arama butonu ile açılan listeden seçilebilir.
  94. ... Resmini Yükle ve Ana Ekrana Duvarkağıdı yap: Parametre (1)'e dizini girilen resmi bilgisayardan yükler, ana ekrana duvarkağıdı olarak ayarlar. Resmin bilgisayar içindeki dizini arama butonu ile açılan listeden seçilebilir.
  95. ... Resmini Yükle ve Kilit Ekranına Duvarkağıdı yap: Parametre (1)'e dizini girilen resmi bilgisayardan yükler, kilit ekranına duvarkağıdı olarak ayarlar. Resmin bilgisayar içindeki dizini arama butonu ile açılan listeden seçilebilir.
  96. Galeriden Seçilen Resmi Ana Ekran duvarkağıdı yap: Mobil cihaz galerisinden seçilen resim ana ekrana duvar kağıdı olarak ayarlanır. Resmin dizini Parametre (1)'e girilmelidir, arama butonu kullanılarak seçilebilir.
  97. Galeriden Seçilen Resmi Kilit Ekranı duvarkağıdı yap: Mobil cihaz galerisinden seçilen resim Kilit ekranı duvar kağıdı olarak ayarlanır. Resmin dizini Parametre (1)'e girilmelidir, arama butonu kullanılarak seçilebilir.
  98. Galeriden Seçilen Resmi Tüm Ekranlara duvarkağıdı yap: Mobil cihaz galerisinden seçilen resim ana ekrana ve kilit ekranına duvar kağıdı olarak ayarlanır. Resmin dizini Parametre (1)'e girilmelidir, arama butonu kullanılarak seçilebilir.
  99. Tüm Temaları Test Et: Yalnızca cihaz içerisinde tanımlı olan temaları kullanır. Tüm temalar sırayla ayarlanır. Tema değiştirme süresi ve başarı durumu kayıt altına alınır.
  100. ...Temasını Ayarla: Parametre (1) e girilen temayı ayarlar. İstenen resim, arama butonu ile açılan listeden seçilebilir.
  101. Pil Seviyesi >= ... ise ... Etiketine Git: Pil seviyesi Parametre (1)'e girilen değerden yüksek veya eşit olduğunda Parametre (2)'de verilen etiketten senaryo devam eder. Pil seviyesinin önemli olduğu durumlarda kullanılmaktadır. Cihazın Şarjda olduğu ya da olmadığı durumlarda kullanılabilir.
  102. Pil Seviyesi <= ... ise ... Etiketine Git: Pil seviyesi Parametre (1)'e girilen değerden düşük veya eşit olduğunda Parametre (2)'de verilen etiketten senaryo devam eder. Pil seviyesinin önemli olduğu durumlarda kullanılmaktadır. Cihazın Şarjda olduğu ya da olmadığı durumlarda kullanılabilir.
  103. Bluetooth'u Aç: Cihazda bulunan bluetooth özelliğini açarak bağlantı kurulmasına olanak verir. Bluetooth'un açık olması pil tüketimini, cihaz performansını ve ısınma gibi durumları etkilemektedir.
  104. Bluetooth'u Kapat: Cihazda bulunan bluetooth özelliğini kapatarak varsa kurulmuş bağlantıları keser. Bluetooth'un kapalı olması pil tüketimini azaltır, şarj süresini kısaltır ve cihazın performansını artırır.
  105. Cihazla eşleş: Test cihazlarının Bluetooth üzerinden biribirleri ile eşleşmesini sağlar. 
  106. ... Dosyasını Gönder ve Al: Eşleşen iki cihaz, bilgisayar içerisinden seçilerek Parametre (1)'e girilen dosyayı, biribirilerine, Bluetooth üzerinden sırayla gönderir ve gönderimi doğrular. Gönderim sırasında gönderen cihaz dosya adına kendi Bluetooth Mac Adresi'ni eklemektedir. Böylece alıcı ve gönderici doğru cihazla haberleştiğini kontrol edebilmektedir. Zaman Aşımı süresi, gönderilen dosyanın büyüklüğüne göre ayarlanmalıdır. Sürenin düşük tutulması, gönderim gerçekleşirken testin Zaman Aşımından dolayı başarısız olmasına yol açar. Yüksek tutulması ise testin takılması halinde, sonucun geç verilmesine sebep olabilir. Örneğin 100 MB'lık bir dosyanın her iki cihaz arasında karşılıklı gönderilip alınması yaklaşık 20 dakika sürmektedir.
  107. ... Kartvizitini Bluetooth üzerinden Gönder: Cihazın rehberinde bulunan bir kartviziti, eşleşilen cihaza Bluetooth üzerinden gönderir. Kartvizit adı Parametre(1)'e girilmelidir, arama butonu kullanılarak seçilebilir.
  108. Tüm Kişileri Bluetooth ile Gönder: Cihaz rehberini, bluetooth üzerinden eşleşilen cihaza gönderir. Kişi listesi içeriğinin önemi yoktur.
  109. Hücresel Veri'yi Aç: Hücresel veri, cihazın Wifi ağına bağlanmadan, üzerinde bulunan hat ile internete erişmesine denir. Komut hücresel veri bağlantısını aktif hale getirir. Bunun için cihaz içerisinde aktif bir simkart olması gerekmektedir. Mobil cihazlar ortalama 1 saniyede Hücresel Veri'yi aktif etmektedir. Değiştirilmediği sürece standart Zaman Aşımı 3 saniyedir.
  110. Hücresel Veri'yi Kapat: Hücresel veri, cihazın Wifi ağına bağlanmadan, üzerinde bulunan hat ile internete erişmesine denir. Komut hücresel veri bağlantısını pasif hale getirir. Bunun için cihaz içerisinde aktif bir simkart olması ve hücresel veri bağlantısının aktif olması gerekmektedir. Mobil cihazlar ortalama 1 saniyede hücresel veri bağlantısını kapatır. Değiştirilmediği sürece standart Zaman Aşımı 3 saniyedir.
  111. Ağ Tipini GSM/WCDMA Olarak Ayarla: 3. nesil mobil cihazlar, GSM üzerinden Edge hızında bağlantı kurarlar. WCDMA ise 3G bağlantı kurmak için gereklidir. Bu komut cihazın bağlantı şeklinin Edge veya 3G olarak ayarlanmasını sağlar. Ayarlama süresi cihaz modeline ve o andaki veri alışverişine göre değişebilir. Değiştirilmediği sürece standart Zaman Aşımı süresi 10 dakikadır.
  112. Ağ Tipini GSM Olarak Ayarla: Ağ tipini yalnınzca GSM olarak ayarlar. Bu sayede cihazın ağ bağlantı kalitesi düşer ve veri tasarrufu sağlar. EDGE bağlantı kurulur. Ayarlama süresi cihaz modeline ve o andaki veri alışverişine göre değişebilir. Değiştirilmediği sürece standart Zaman Aşımı süresi 10 dakikadır.
  113. Ağ Tipini WCDMA Olarak Ayarla: Ağ tipini yalnızca WCDMA olarak ayarlar. bu sayede ağ bağlantı kaitesi artar veri tasarrufu sağlanamaz. 3G bağlantı kurulmasını sağlar. Herhangi bir parametre istememektedir. Ayarlama süresi cihaz modeline ve o andaki veri alışverişine göre değişebilir. Değiştirilmediği sürece standart Zaman Aşımı süresi 10 dakikadır.
  114. Ağ Tipini GSM/WCDMA/LTE Olarak Ayarla: Ağ tipini GSM / WCDMA / LTE olarak ayarlar. LTE 4.5G ile hayata geçen internet bağlantı şeklidir. 3G den ve edge'den çok daha verimlidir. Üç bağlantı da aynı anda aktif olur ve cihaz verimli olanı kullanır. Herhangi bir parametre istememektedir. Ayarlama süresi cihaz modeline ve o andaki veri alışverişine göre değişebilir. Değiştirilmediği sürece standart Zaman Aşımı süresi 10 dakikadır.
  115. Ağ Tipini LTE Olarak Ayarla: Ağ tipini yalnızca LTE olarak ayarlar. 4.5G uyumlu cihazların internet erişimi sırasında kullandığı ağ tipidir. Hızlı ve verimlidir. Herhangi bir parametre istememektedir. Ayarlama süresi cihaz modeline ve o andaki veri alışverişine göre değişebilir. Değiştirilmediği sürece standart Zaman Aşımı süresi 10 dakikadır.
  116. GPS'i Aktif Et (Açık): GPS mobil cihazların dünya üzerindeki konumunu belirlemek için kullanılır. 3 farklı uyduya olan uzaklıkların hesaplanması ile konum bilgisi belirlenir. Cihazlara göre hassasiyeti değişmektedir. GPS'in doğru çalışması navigasyon gibi uygulamalarda hayati önem taşımaktadır. Herhangi bir parametre istememektedir.
  117. GPS'i Pasifleştir (Kapalı): GPS mobil cihazın dünya üzerindeki konumunu belirlemek için kullanılır. Bu işlem cihazın konum bilgisini kapatır. Yani GPS'i kapalı konuma getirir. Herhangi bir parametre istememektedir.
  118. Uçak Modunu Aç: Uçak modu, cihazın mobil bağlantılarını, ağ bağlantılarını, sim kullanımını, arama, mesaj gönderme gibi özelliklerini kapatır. Sadece kamera gibi lokal uygulamalar çalıştırılabilir. Herhangi bir parametre istememektedir. Değiştirilmediği sürece standart Zaman Aşımı süresi 3 saniyedir.
  119. Uçak Modunu Kapat: Açık olan uçak modunu kapatarak cihazın bağlantı, sinyal gibi özelliklerini normal haline döndürür. Herhangi bir parametre istememektedir. Değiştirilmediği sürece standart Zaman Aşımı süresi 3 saniyedir.
  120. ... APK'sını Cihaza Kur: Parametre (1)'de adresi verilen APK'yı cihaza kurar. Kurulum dosyalarının gönderimi uzun sürebilir. Cihazın hafıza durumu süreyi etkileyebilir. Arama seçeneği kullanılarak APK dosyasının konumu bilgisayar içerisinden seçilebilmektedir.
  121. ... APK'sını Cihaza Kur ve Başlat: Parametre (1)'de adresi verilen APK'yı cihaza kurar ve çalıştırır. Kurulum dosyalarının gönderimi uzun sürebilir. Cihazın hafıza durumu süreyi etkileyebilir. Arama seçeneği kullanılarak APK dosyasının konumu bilgisayar içerisinden seçilebilmektedir.
  122. Uygulamayı Başlat ...: Parametre (1)'de verilen uygulamayı cihazda başlatır. Arama seçeneği tıklanarak cihazdaki uygulamalar içerisinden, başlatılacak uygulama seçilmelidir. Cihaz hafızası, uygulamanın büyüklüğü gibi etkenler yüzünden Zaman Aşımı süresi değişiklik gösterebilir.
  123. Uygulamayı Durdur ...: Parametre (1)'de verilen uygulamanın cihazda çalışmasını durdurur. Arama seçeneği tıklanarak cihazdaki uygulamalar içerisinden, durdurulacak uygulama seçilmelidir. Cihaz hafızası, uygulamanın büyüklüğü gibi etkenler durdurma süresini etkileyeceğinden Zaman Aşımı süresi değişiklik gösterebilir.
  124. Uygulamayı Kaldır ...: Parametre (1)'de verilen uygulamayı cihazdan kaldırır. Arama seçeneği tıklanarak cihazdaki uygulamalar içerisinden, kaldırılacak uygulama seçilmelidir. Cihaz hafızası, uygulamanın büyüklüğü gibi etkenler kaldırma süresini etkileyeceğinden Zaman Aşımı süresi değişiklik gösterebilir.
  125. Web Sayfasını Aç ...: Parametre (1)'de verilen web sayfasını cihazda açar. Sayfanın açılması gelen sunucu ayarlarına, bağlantı kalitesine göre değişiklik gösterecektir. Bu sebeple Zaman Aşımı süresi dikkatli belirlenmelidir.
  126. Mesaja Metin Ekle: Parametre (1)'de verilen metni mesaja ekler. Zaman Aşımı süresi yoktur.
  127. Mesaja ... Resmini Ekle: Bilgisayardaki konumu Parametre (1)'de verilen resmi mesaja ekler. SMS MMS'e dönüşür.
  128. Mesaja ... Videosunu Ekle: Bilgisayardaki konumu Parametre (1)'de verilen videoyu mesaja ekler. SMS MMS'e dönüşür.
  129. Mesaja ... Ses Dosyasını Ekle: Bilgisayardaki konumu Parametre (1)'de verilen ses dosyasını mesaja ekler. SMS MMS'e dönüşür.
  130. Mesaja ... Kartvizitine Ekle: Bilgisayardaki konumu Parametre (1)'de verilen kartviziti mesaja ekler. SMS MMS'e dönüşür.
  131. Mesaja ... Metin Dosyasını Ekle: Bilgisayardaki konumu Parametre (1)'de verilen metin dosyasını mesaja ekler. SMS MMS'e dönüşür.
  132. Göndericiden Alıcılara Gönder ve Doğrula: uTAFS kendi içerisinde, GSM operatörlerinden bağımsız olarak, göndericiden ve alıcıdan teyit mesajı ister ve cevap bekler. Böylece mesajın gönderildiğine dair iletim bildirimi cihaza döner. Herhangi bir parametre istememektedir. Operatörlere ve hat gücüne göre Zaman Aşımı süresi değişmektedir. Örneğin kapalı bir cihaza mesajın gönderilmesi halinde cihaz açılana kadar doğrulama mesajı alınamaz. Yalnızca bu komutun kullanılması halinde; ((Cihaz Sayısı - 1)x2 x Cihaz Sayısı) formülü kullanılarak toplam mesaj sayısı belirlenebilir.*** Birden çok cihazda bu test uygulanırken, her operatörden 2 hattın teste dahil olması, tüm olasılıkların tek uygulamayla elde edilmesini sağlar. 
  133. Göndericileri Operatör ...'ya göre sınırla: Sms/mms testinde farklı cihaz ve operatörler kullanılabilir. Bu test sırasında gönderici mesajların sadece belirlenen operatörden gitmesi istendiğinde kullanılır. Parametre (1)'e operatör adı yazılmalıdır. Test esnasında yalnızca 1 operatöre göre sınırlandırma yapılabilir. 
  134. Göndericileri  ... Cihaza Göre Sınırla: Sms/mms testinde farklı cihaz ve operatörler kullanılabilir. Bu test sırasında gönderici mesajların sadece belirlenen cihazdan gitmesi istendiğinde kullanılır. Parametre (1)'e Cihaz adı yazılmalıdır. Test esnasında yalnızca 1 cihaza göre sınırlandırma yapılabilir. 
  135. Alıcıları Operatör ...'ya Göre Sınırla: Sms/mms testinde farklı cihaz ve operatörler kullanılabilir. Bu test sırasında mesajların sadece belirlenen operatörlere gitmesi istenirse alıcı operatörler sınırlandırılmalıdır. Parametre (1)'e operatör adı yazılmalıdır. Test esnasında yalnızca 1 operatöre göre sınırlandırma yapılabilir. 
  136. Alıcıları ... Cihaza Göre Sınırla: Sms/mms testinde farklı cihaz ve operatörler kullanılabilir. Bu test sırasında mesajların sadece belirlenen modelde cihazlara gitmesi istenirse alıcı cihazlar sınırlandırılmalıdır. Parametre (1)'e alıcı cihazların adı yazılmalıdır. Test esnasında yalnızca 1 cihaza göre sınırlandırma yapılabilir.
  137. ... Telefon Numarasına Gönder: Mesaj içeriğinin gönderileceği telefon numarasını Parametre (1)'e girmek gereklidir. Girilen telefon numarası formatı 05xxxxxxxxx şeklinde olmalıdır. Cihaza takılı olan simkartın numarası *101# tuşlanarak öğrenilebilir. Değiştirilmediği sürece standart Zaman Aşımı süresi 2 dakikadır.
  138. ... Telefon Numarasına Teslim Et: Mesaj Parametre (1)'de verilen numaraya gönderilir. Gönderim ve iletim mesajı talep edilir. Böylece mesajın gittiğinden emin olunur. Cihaza takılı olan simkartın numarası *101# tuşlanarak öğrenilebilir. Değiştirilmediği sürece standart Zaman Aşımı süresi 4 dakikadır.
  139. Arka Kamerayı Seç(API1): Cihazın arka yüzünde bulunan kameranın kullanılacağını belirtir. Her cihazda bulunmayabilir. Kamera önizlemeyi başlat işleminden önce seçilmelidir. Herhangi bir parametre istememektedir. Verilen standart Zaman Aşımı süresi 3 saniyedir, bu değer istenirse değiştirilebilir. 
  140. Ön Kamerayı Seç(API1): Cihazın ön yüzünde bulunan kameranın kullanılacağını belirtir. Her cihazda bulunmayabilir. Kamera önizlemeyi başlat işleminden önce seçilmelidir. Herhangi bir parametre istememektedir. Verilen standart Zaman Aşımı süresi 3 saniyedir, bu değer istenirse değiştirilebilir. 
  141. Kamera Bilgilerini Yazdır(API1): Kamera özelliklerini log dosyasına yazdırır. Çözünürlük, kullanılan filtreler ve ayarlar gibi bilgileri içerir. Kamera önizlemesini başlatmadan önce bu işlem yapılmalıdır.
  142. Fotoğraf Büyüklüğünü Ayarla(API1): Çekilecek fotoğrafın boyutunu kullanıcıdan alır. Bilgi "1024x768" formatında girilmelidir. Kamera donanımına göre değişen çözünürlük bilgisi "Kamera Bilgilerini yazdır / picture-size-values" listesinden seçilmelidir. Aksi halde test başarısız olacaktır.
  143. Kamera Önizlemesini Başlat: Kamera ayarları yapıldıktan sonra Kamera önizlemesinin başlatılması gerekmektedir. Aksi taktirde cihaz kamera ile ilgili bir işlem yapamaz, fotoğraf çekmez.
  144. Kamera Önizlemesini Kapat: Kamera testi sırasında işlemlerin son adımında olması gerekmektedir. Eğer cihaza birden çok test gönderilirse, sonraki test aşamasında kamera açık kalabilir ve ölçümler hatalı gerçekleşebilir. Bu yüzden her kamera testinin sonunda bulunması gerekir.
  145. Kamera ile Resim Çek: Açık olan kemaranın fotoğraf çekmesi için kullanılır. Cihaza dışarıdan fiziksel bir müdahale bulunmadan fotoğraf çekimini sağlar. Çekilen fotoğraflar uTAFS dizini içerisinde bulunur. Kamera önizlemeyi başlat işleminden sonra verilmelidir.
  146. Kamera - Video Kaydını Başlat(API1): Seçilen kamerayı kullanarak video çekimine başlar. Kayıt yeri seçiminden sonra kullanılmalıdır.
  147. Kamera - Video Çekimini Durdur (API1): Başlatılan video çekimini sonlandırır.
  148. Kamera Kontrastını Ayarla (API1): Kamera testi sırasında ekrandaki renkler arasındaki keskinliği ayarlamak için kullanılır. Kontrast değeri 0-10 arasında olmalıdır. Verilmediği takdirde 5 olarak kabul edilir.
  149.  Renk Doygunluğunu Ayarla (API1): Kamera testi sırasında fotoğraftaki renk şiddetini ayarlamak için kullanılır. Doygun durumdaki renk derin,zengin ve canlı görünmektedir. Test senaryosunda 0-10 arası bir değer verilmelidir. Verilmediği takdirde 5 olarak kabul edilir.
  150. Kamera Konum Bilgisini Aç(API1): Fotoğraf çekimi esnasında, fotoğraf ayrıntılarına konum bilgisini ekler. Cihaz özelliklerine göre enlem - boylam kaydı ya da adres kaydı yapabilir.
  151. Kamera Konum Bilgisini Kapat(API1): Fotoğraf çekimi esnasında, fotoğrafların nerede çekildiği bilgisinin kaydedilmesini engeller.
  152. Dokunarak Odaklanmayı Aktif Et (API1): Ekran üzerinde herhangi bir noktaya odaklanmak için kullanılır.
  153. Dokunarak Odaklanmayı Devredışı Bırak (API1): Test esnasında odaklanmanın otomatik olarak gerçekleşmesini sağlar.
  154. Yüz Algılamayı Aktif Et (API1): Yüz tanımayı aktif hale getirir. Fotoğraf çekimi sırasında kadrajda bulunan kişilerin yüzlerine odaklanır. Kamera önizlemesini Başlat komutundan sonra kullanılmalıdır.
  155. Yüz Algılamayı Devredışı Bırak(API1): Kamera özelliklerinde bulunan yüz tanımayı pasif hale getirir. Kamera önizlemesini Başlat komutundan sonra kullanılmalıdır.
  156. Kamera Flaşını Kapat (API1): Kamera ile resim çekme esnasında ortamdaki ışık miktarına bakılmaksızın flaş kapatılır.
  157. Kamera Flaşını Aç(API1): Kamera ile resim çekme esnasında ortamdaki ışık miktarına bakılmaksızın flaş patlatılır. Sürücü özelliklerine göre önizleme sırasında da flaş kullanılabilir.
  158. Kamera Flaşını Otomatik Ayarla (API1): Kamera ile resim çekimi esnasında flaş, ortamdaki ışık miktarına göre otomatik ayarlanır. Örneğin test, ışık miktarı az olan bir yerde gerçekleştirilirse flaş yanacak, aksi durumda yanmayacaktır.
  159. Flaş modunu Kırmızı Göz olarak Ayarla(API1): Fotoğraf çekimi esnasında kişilerde oluşacak kırmızı gözü azaltmak için kullanılır. Çekimden önce flaş bir kaç defa açılır ve kapanır.
  160. Flaş modunu Fener olarak Ayarla (API1): Önizleme, otomatik odaklanma ve çekim esnasında flaş sürekli yanar. Video kaydı sırasında da kullanılabilir.
  161. Titreme Önlemeyi Kapat(API1): Çekim esnasında oluşacak titreşimi engellemek için kullanılır. Kapalı konuma getirilmesi, çekim esnasında fotoğrafların titreşimlerden etkilenmesine sebep olur.
  162. Titreme Önlemeyi otomatik ayarla(API1): Titreşim engelleyici değerini otomatik olarak ayarlar. Böylece daha net fotoğraf çekimi gerçekleşebilir.
  163. Titreme Önlemeyi 50 Hz'e Ayarla(API1): Titreşim engelleyici değerini 50 Hz olarak ayarlar. Türkiye ve Avrupa için üretilmiş cihazlarda kullanılır.
  164. Titreme Önlemeyi 60 Hz'e Ayarla(API1): Titreşim engelleyici değerini 60Hz olarak ayarlar. Amerika ve Japonya için üretilmiş cihazlarda kullanılır.
  165. Beyaz Dengesini Otomatik Ayarla(API1): Çekim esnasında kullanılan beyaz dengesini ortamdaki ışık miktarına göre otomatik ayarlar.
  166. Beyaz Dengesini Gün Işığı olarak Ayarla(API1): Çekim esnasında kullanılan beyaz dengesini Gün ışığı olarak ayarlar. Test açık havada yapılacaksa bu değer seçilmelidir.
  167. Beyaz Dengesini Bulutlu Günışığı olarak Ayarla (API1): Çekim esnasında kullanılan beyaz dengesini bulutlu gün ışığı olarak ayarlar. Test bulutlu veya kapalı havalarda yapılacaksa bu değer seçilmelidir. Gün ışındakilerden daha sıcak görüntü sağlar.
  168. Beyaz Dengesini Floresan olarak Ayarla (API1): Çekim esnasında kullanılan beyaz dengesini floresan ışığı olarak ayarlar. Yeşil ağırlıklı görüntilerde veya floresan ile aydınlatılan ortamlarda kullanılır.
  169. Beyaz Dengesini Sıcak Floresan olarak Ayarla (API1): Çekim esnasında kullanılan beyaz dengesini sıcak floresan ışığı olarak ayarlar. Yeşil ağırlıklı görüntilerde veya sarı floresan ile aydınlatılan ortamlarda kullanılır.
  170. Beyaz Dengesini Akkor olarak Ayarla (API1): Çekim esnasında kullanılan beyaz dengesini akkor olarak ayarlar. Günlük hayatımızda sık kullanılan akkor ampuller ile aydınlatılan ortamlarda kullanılmalıdır.
  171. Beyaz Dengesini Gölge olarak Ayarla(API1): Çekim esnasında kullanılan beyaz dengesini gölge olarak ayarlar. Genelde gün ışığı almayan ortamda aydınlanma mavi ağırlıklıdır. Bu gibi ortamlarda çekim yaparken kullanılmalıdır.
  172. Beyaz Dengesini Alacakaranlık olarak Ayarla (API1): Çekim esnasında kullanılan beyaz dengesini alacakaranlık olarak ayarlar. Alacakaranlık olan akşam ve sabah saatlerinde çekim yapılırken kullanılmalıdır.
  173. Sahne modunu Otomatik olarak ayarla (API1): Cihazın flaş ve odaklanma gibi özelliklerini otomatik ayarlar. ***Tüm Sahne modlarında flaş ve odaklanma gibi özellikler o moda özgüdür.
  174. Sahne modunu Hareketli olarak ayarla (API1): Fotoğrafı çekilecek nesne hareketli ise kullanılan moddur. Objektifin hızla kapatılmasıyla hareket dondurulur. En iyi sonuç için yüksek ışıkta ve önceden odaklanarak çekim yapılmalıdır.
  175. Sahne modunu Barkod Okuma olarak ayarla(API1): Kamera ile barkod veya QR-code okumak için kullanılan moddur.
  176. Sahne modunu Plaj olarak ayarla(API1): Çekim ortamının plaj gibi çok ışıklı olduğu ortamlarda kullanılan moddur. Fotoğrafın soluk görünmesini önler.
  177. Sahne modunu Mum Işığı olarak ayarla(API1): Çekimin mum gibi bir ışıkla aydınlatıldığı ortamlarda kullanılan bu mod Gece görünüşünün bir türüdür. Ancak ışık miktarını korumak için flaş kullanılmaz.
  178. Sahne modunu Havaifişek olarak ayarla(API1): Cihaz ile havaifişek fotoğrafı çekmek için kullanılan moddur. Bu mod gece manzarasının bir türü olup daha yavaş enstantane süresi ile havaifişek izlerini yakalar.
  179. Sahne modunu HDR olarak ayarla(API1): HDR modu, Aynı kareyi birden çok kez çeker. Bu fotoğrafları birleştirerek en iyi görüntüyü elde eder.
  180. Sahne modunu Manzara olarak ayarla(API1): Manzara fotoğrafı çekerken en iyi görüntüyü elde etmek için kullanılan moddur. Yeşil-mavi ve kırmızı renklerin doygunluğunu arttırarak fotoğraf kalitesini arttırır.
  181. Sahne modunu Gece olarak ayarla(API1): Çekilecek ortam gün ışığından yoksun ya da karanlık ise kullanılır. Az ışıkta karanlık bölgelerdeki detayları yakalar. Sokak lambası gibi aydınlık objeleri de sönükleştirmez.
  182. Sahne modunu Gece Portresi olarak ayarla(API1): Cihaz ile karanlık bir ortamda portre fotoğraf çekmek için kullanılan moddur. Gömülü flaş, kırmızı göz azaltıcı özellik ve düşük enstantanede çekim yapar. Tripod kullanılması gerekir.
  183. Sahne modunu Parti olarak ayarla(API1): Parti ortamında kaliteli fotoğraf çekmek için kullanılan moddur. Poz ve enstantane ayarları ışığa göre otomatiktir. Tripod kullanılması gerekir.
  184. Sahne modunu Portre olarak ayarla(API1): Yeterli ışık alan bir ortamda portre fotoğraf çekmek için kullanılan moddur. Cihazın dik tutulması, kaliteyi arttırır. Bulanık arkaplanda net yüz fotoğrafları çekmek için kullanılır.
  185. Sahne modunu Kar olarak ayarla(API1): Karlı havada veya karlı bir ortamda kaliteli fotoğraf çekmek için kullanılan moddur.
  186. Sahne modunu Sportif olarak ayarla(API1): Hızlı hareket içeren sportif aktivitelerin fotoğraflarını kaliteli bir şekilde çekmek için kullanılan moddur.
  187. Sahne modunu Hareketsiz olarak ayarla(API1): Hareketsiz cisim fotoğrafı çekmek için kullanılır.
  188. Sahne modunu Gün Batımı olarak ayarla(API1): Cihaz ile özellikle gün batımı ve gündoğumu fotoğrafı çekmek veya gün batımında herhangi bir objenin fotoğrafını çekmek için kullanılan moddur.
  189. Sahne modunu Tiyatro olarak ayarla (API1): Tiyatro sahnesi gibi özel ışıklandırılmış ortamların fotoğrafını çekmek için kullanılan moddur. Flaş kullanılmaz.
  190. Kamera - SD Kart'a Kaydet (API1): Test esnasında çekilen fotoğrafı SD Kart'a kaydeder.
  191. Kamera - Dahili Galeri'ye Kaydet(API1): Test esnasında çekilen fotoğrafı Cihazda bulunan dahili belleğe kaydeder.
  192. Arka Kamerayı Seç(API2): Cihazın arka yüzünde bulunan kameranın kullanılacağını belirtir. Her cihazda bulunmayabilir. Kamera önizlemeyi başlat işleminden önce seçilmelidir. Herhangi bir parametre istememektedir. Verilen standart Zaman Aşımı süresi 3 saniyedir, bu değer istenirse değiştirilebilir.
  193. Ön Kamerayı Seç(API2): Cihazın ön yüzünde bulunan kameranın kullanılacağını belirtir. Her cihazda bulunmayabilir. Kamera önizlemeyi başlat işleminden önce seçilmelidir. Herhangi bir parametre istememektedir. Verilen standart Zaman Aşımı süresi 3 saniyedir, bu değer istenirse değiştirilebilir.
  194. Kamera Bilgilerini Yazdır(API2): Kamera ile ilgili kayıtların log dosyalarına yazılmasını sağlar. Kameranın ne kadar sürede açıldığı, kullanım süresi, yakınlaştırma oranı gibi kayıtları tutmaktadır. Kamera önizlemeyi başlat işleminden sonra verilmelidir.
  195. Kamera Önizlemesini Başlat(API2): Kamera seçiminden sonra Kamera önizlemesinin başlatılması gerekmektedir. Aksi taktirde cihaz kamera ile ilgili bir işlem yapamaz, fotoğraf çekmez.
  196. Kamera Önizlemesini Kapat(API2): Kamera testi sırasında işlemlerin son adımında olması gerekmektedir. Eğer cihaza birden çok test gönderilirse, sonraki test aşamasında kamera açık kalabilir ve ölçümler hatalı gerçekleşebilir. Bu yüzden her kamera testinin sonunda bulunması gerekir.
  197. Kamera ile Resim Çek: Açık olan kemaranın fotoğraf çekmesi için kullanılır. Cihaza dışarıdan fiziksel bir müdahale bulunmadan fotoğraf çekimini sağlar. Çekilen fotoğraflar Utafs dizini içerisinde bulunur. Kamera önizlemeyi başlat işleminden sonra verilmelidir.
  198. Kamera Konum Bilgisini Aç(API2): Fotoğraf çekimi esnasında, fotoğraf ayrıntılarına hangi konumda çekildiği bilgisini kaydetmektedir. Cihaz özelliklerine göre enlem - boylam kaydı ya da adres kaydı yapabilir.
  199. Kamera Konum Bilgisini Kapat(API2): Fotoğraf çekimi esnasında, fotoğrafların nerede çekildiği bilgisinin kaydedilmesini engeller.
  200. Kamera Flaşını Kapat (API2): Kamera ile resim çekme esnasında ortamdaki ışık miktarına bakılmaksızın flaş kapatılır.
  201. Kamera Flaşını Aç(API2): Kamera ile resim çekme esnasında ortamdaki ışık miktarına bakılmaksızın flaş patlatılır.
  202. Kamera Flaşını Otomatik Ayarla (API2): Kamera ile resim çekimi esnasında flaş ortamdaki ışık miktarına göre ayarlanır. Bu özellik ile kırmızı göz oluşumu kapatılır.Örneğin test, ışık miktarı az olan bir yerde gerçekleştirilirse flaş yanacak, aksi durumda yanmayacaktır.
  203. Flaş modunu Kırmızı Göz olarak Ayarla(API2): Fotoğraf çekimi esnasında kişilerde oluşacak kırmızı gözün önüne geçebilmek için kullanılır. Çekimden önce flaş bir kaç defa açılır ve kapanır.
  204. Flaş modunu Fener olarak Ayarla (API2): Cihazda bulunan flaş ledini sürekli yakar. Fener olarak kullanımını sağlar.
  205. Titreme Önlemeyi Kapat(API2): Çekim esnasında oluşacak titreşimi engellemek için kullanılır. Kapalı konuma getirilmesi çekim esnasında, fotoğrafların titreşimlerden etkilenmesine sebep olur.
  206. Titreme Önlemeyi otomatik ayarla(API2): Titreşim engelleyici değerini otomatik olarak ayarlar. Böylece daha net fotoğraf çekimi gerçekleşebilir.
  207. Titreme Önlemeyi 50 Hz'e Ayarla(API2): Titreşim engelleyici değerini 50 Hz olarak ayarlar. Türkiye ve Avrupa için üretilmiş cihazlarda kullanılması uygundur.
  208. Titreme Önlemeyi 60 Hz'e Ayarla(API2): Titreşim engelleyici değerini 60Hz olarak ayarlar. Amerika ve Japonya için üretilmiş cihazlarda kullanılması uygundur.
  209. Beyaz Dengesini Otomatik Ayarla(API2): Çekim esnasında kullanılan beyaz dengesini ortamdaki ışık miktarına göre otomatik olarak ayarlar.
  210. Beyaz Dengesini Gün Işığı olarak Ayarla(API2): Çekim esnasında kullanılan beyaz dengesini Gün ışığı olarak ayarlar. Test açık havada yapılacaksa bu değer seçilmelidir.
  211. Beyaz Dengesini Bulutlu Günışığı olarak Ayarla (API2): Çekim esnasında kullanılan beyaz dengesini bulutlu gün ışığı olarak ayarlar. Test bulutlu veya kapalı havalarda yapılacaksa bu değer seçilmelidir.
  212. Beyaz Dengesini Floresan olarak Ayarla (API2): Çekim esnasında kullanılan beyaz dengesini floresan ışığı olarak ayarlar. Floresan lambaların aydınlattığı ortamlarda kullanılmalıdır. Aksi halde tüm fotoğrafları etkileyebilir.
  213. Beyaz Dengesini Sıcak Floresan olarak Ayarla (API2): Çekim esnasında kullanılan beyaz dengesini sıcak floresan ışığı olarak ayarlar. Sarı Floresan ile aydınlatılan ortamlarda kullanılmalıdır.
  214. Beyaz Dengesini Akkor olarak Ayarla (API2): Çekim esnasında kullanılan beyaz dengesini floresan ışığı olarak ayarlar. Günlük hayatımızda sık kullanılan akkor ampuller ile aydınlatılan ortamlarda kullanılmalıdır.
  215. Beyaz Dengesini Gölge olarak Ayarla(API2): Çekim esnasında kullanılan beyaz dengesini gölge olarak ayarlar. Bina veya Ağaç gölgesi gibi ortamlarda çekim yaparken kullanılmalıdır.
  216. Beyaz Dengesini Alacakaranlık olarak Ayarla (API2): Çekim esnasında kullanılan beyaz dengesini alacakaranlık olarak ayarlar. Alacakaranlık olan akşam ve sabah saatlerinde çekim yapılırken kullanılmalıdır.
  217. Sahne modunu Otomatik olarak ayarla (API2): Cihazın flaş ve odaklanma gibi özelliklerini otomatik ayarlar. ***Tüm Sahne modlarında flaş ve odaklanma gibi özellikler moda özgü davranış gösterir.
  218. Sahne modunu Hareketli olarak ayarla (API2): Fotoğrafı çekilecek nesne hareketli ise kullanılan moddur. Flaş ve odak ayarlarını donanımda gömülü olan ayarlarda çalıştırır.
  219. Sahne modunu Barkod Okuma olarak ayarla(API2): Kamera ile barkod okumak için kullanılan moddur. Flaş ve odak ayarlarını donanımda gömülü olan ayarlarda çalıştırır.
  220. Sahne modunu Plaj olarak ayarla(API2): Çekim ortamının plaj gibi çok ışıklı olduğu ortamlarda kullanılan moddur. Flaş ve odak ayarlarını donanımda gömülü olan ayarlarda çalıştırır.
  221. Sahne modunu Mum Işığı olarak ayarla(API2): Çekim ortamının mum ışığı gibi bir ışıkla aydınlatıldığı ortamlarda kullanılan moddur. Flaş ve odak ayarlarını donanımda gömülü olan ayarlarda çalıştırır.
  222. Sahne modunu Havaifişek olarak ayarla(API2): Cihaz ile havaifişek fotoğrafı çekmek için kullanılan moddur. Flaş ve odak ayarlarını donanımda gömülü olan ayarlarda çalıştırır.
  223. Sahne modunu HDR olarak ayarla(API2): HDR modu, birden çok fotoğrafı birleştirerek en iyi sonucu elde etmek için kullanılan moddur. Flaş ve odak ayarlarını donanımda gömülü olan ayarlarda çalıştırır.
  224. Sahne modunu Manzara olarak ayarla(API2): Manzara fotoğrafı çekerken en iyi görüntüyü elde etmek için kullanılan moddur. Flaş ve odak ayarlarını donanımda gömülü olan ayarlarda çalıştırır.
  225. Sahne modunu Gece olarak ayarla(API2): Çekilecek ortam gün ışığı almıyor ya da karanlık ise kullanılması gereken moddur. Flaş ve odak ayarlarını donanımda gömülü olan ayarlarda çalıştırır.
  226. Sahne modunu Gece Portresi olarak ayarla(API2): Cihaz ile karanlık bir ortamda portre fotoğraf çekmek için kullanılan moddur. Flaş ve odak ayarlarını donanımda gömülü olan ayarlarda çalıştırır.
  227. Sahne modunu Parti olarak ayarla(API2): Parti ortamında kaliteli fotoğraf çekebilmek için kullanılan moddur. Flaş ve odak ayarlarını donanımda gömülü olan ayarlarda çalıştırır.
  228. Sahne modunu Portre olarak ayarla(API2): Yeterli ışık alan bir ortamda portre fotoğraf çekmek için kullanılan moddur. Cihazın dik tutulması, kaliteyi arttırır.Flaş ve odak ayarlarını donanımda gömülü olan ayarlarda çalıştırır.
  229. Sahne modunu Kar olarak ayarla(API2): Karlı havada veya karlı bir ortamda kaliteli fotoğraf çekmek için kullanılan moddur. Flaş ve odak ayarlarını donanımda gömülü olan ayarlarda çalıştırır.
  230. Sahne modunu Sportif olarak ayarla(API2): Sportif aktivitelerin fotoğraflarını kaliteli bir şekilde çekmek için kullanılan moddur. Flaş ve odak ayarlarını donanımda gömülü olan ayarlarda çalıştırır.
  231. Sahne modunu Hareketsiz olarak ayarla(API2): Hareketsiz cisim fotoğrafı çekmek için kullanılır. Flaş ve odak ayarlarını donanımda gömülü olan ayarlarda çalıştırır.
  232. Sahne modunu Gün Batımı olarak ayarla(API2): Cihaz ile özellikle gün batımı fotoğrafı çekmek veya gün batımında herhangi bir objenin fotoğrafını çekmek için kullanılan moddur. Flaş ve odak ayarlarını donanımda gömülü olan ayarlarda çalıştırır.
  233. Sahne modunu Tiyatro olarak ayarla (API2): Tiyatro sahnesi gibi özel ışıklandırılmış ortamların fotoğrafını çekmek için kullanılan moddur. Flaş ve odak ayarlarını donanımda gömülü olan ayarlarda çalıştırır.
  234. Fotoğraf Büyüklüğünü Ayarla(API2): Kamera kullanımı sırasıda çekilecek fotoğrafın boyut bilgisini kullanıcıdan alır. bilgi "1024x768" formatında girilmelidir. Kamera donanımına göre değişen çözünürlük bilgisi "Kamera Bilgilerini yazdır" komutu ile elde edilen "picture-size-values" listesinden seçilmelidir. Aksi halde test başarısız olacaktır.
  235. Kamera - SD Kart'a Kaydet (API2): Test esnasında çekilen fotoğrafı SD Kart'a kaydeder.
  236. Kamera - Dahili Galeri'ye Kaydet(API1): Test esnasında çekilen fotoğrafı Cihazda bulunan dahili belleğe kaydeder.
  237. Kamera - Video Kaydını Başlat(API2): Seçilen kamerayı kullanarak video çekimine başlar. Kayıt yeri seçiminden sonra kullanılmalıdır.
  238. Kamera - Video Çekimini Durdur (API2): Başlatılan video çekimini sonlandırır.
  239. APK'yı Google Play'den indir ve kur: Parametre (1)'e girilen APK'yı indirir ve kurar. Parametre (1)'e en az 3 harf girildikten sonra, arama butonu ile açılan pencerede Google Play'deki uygulamalar listelenir. İstenen uygulama bu pencereden seçilebilir.
  240. Işık Sensörünü Test Et: Cihazda bulunan ışık sensörünün çalışmasını test eder. Sensörlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen Android Sensörleri bölümünü ziyaret ediniz.
  241. İvmeölçeri Test Et: Cihazda bulunan ivmeölçer sensörünün çalışmasını test eder. Sensörlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen Android Sensörleri bölümünü ziyaret ediniz.
  242. GPS Sensörünü Test Et: Cihazda bulunan GPS sensörünün çalışmasını test eder. Sensörlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen Android Sensörleri bölümünü ziyaret ediniz.
  243. Yönelim Sensörünü Test Et: Cihazda bulunan yönelim sensörünün çalışmasını test eder. Sensörlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen Android Sensörleri bölümünü ziyaret ediniz.
  244. Yakınlık Sensörünü Test Et: Cihazda bulunan yakınlık sensörünün çalışmasını test eder. Sensörlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen Android Sensörleri bölümünü ziyaret ediniz.
  245. Jiroskop Sensörünü Test Et: Cihazda bulunan jiroskop sensörünün çalışmasını test eder. Sensörlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen Android Sensörleri bölümünü ziyaret ediniz.
  246. Ses Sensörünü Test Et: Cihazda bulunan ses sensörünün çalışmasını test eder. Sensörlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen Android Sensörleri bölümünü ziyaret ediniz.
  247. Mıknatıs Ölçeri Test Et: Cihazda bulunan mıknatıs ölçer sensörünün çalışmasını test eder. Sensörlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen Android Sensörleri bölümünü ziyaret ediniz.
  248. Hall Sensörünü Test Et: Cihazda bulunan hall sensörünün çalışmasını test eder. Sensörlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen Android Sensörleri bölümünü ziyaret ediniz.
  249. E-Posta Hesabını Ayarla(abc@def.com) : Parametre(1)'e girilen adresi, kullanılacak e-posta hesabı olarak ayarlar.
  250. E-Posta şifresini Ayarla: Kullanılacak olan e-posta adresinin parolası parametre(1)'e girilmelidir.
  251. Sunucu Türünü POP3 Olarak Ayarla: E-posta alış-verişi için iletişim kurulacak sunucuyu POP3 olarak ayarlar.
  252. Sunucu Türünü IMAP Olarak Ayarla: E-posta alış-verişi için iletişim kurulacak sunucuyu IMAP olarak ayarlar.
  253. Sunucu Türünü EXCHANGE Olarak Ayarla: E-posta alış-verişi için iletişim kurulacak sunucuyu Windows Exchange olarak ayarlar.
  254. Gelen Sunucu Adını ... Olarak Ayarla: Gelen sunucu türü Parametre(1)'e girilmelidir. Örneğin POP3 hesaplar için "pop.abc.com" IMAP hesaplar için ise "mail.abc.com" şeklinde olabilir.
  255. Gelen Sunucu Portunu ... Olarak ayarla: Ayarlanan 'Gelen Sunucu' türüne uygun port numarası Parametre(1)'e yazılmalıdır. Genellikle:
    • POP3 için: 995 / 110
    • IMAP için: 993 / 143
    • Exchange Server için: 135, kullanılır. Farklı amaçlarla bu değerler değiştirilmiş olabilir. Doğru değer girilmezse test hata verir.
  256. Gelen Güvenlik Ayarını SSL/TLS'e Ayarla: Gelen sunucu güvenlik ayarlarını SSL/TLS'e ayarlar. İletişimin şifrelenerek güvenli bir yolla yapılması için kullanılır.
  257. Gelen Güvenlik Ayarını SSL/TLS'e Ayarla(Tüm sertifikaları kabul et): Gelen sunucu güvenlik ayarlarını SSL/TLS'e ayarlar. İletişimin şifrelenerek güvenli bir yolla yapılması için kullanılır. Fakat, tüm güvenlik sertifikalarını kabul ederek en düşük güvenlik seviyesinde iletişime izin verir.
  258. Gelen Güvenlik Ayarını STARTTLS'e Ayarla: Gelen sunucu güvenlik ayarlarını STARTTLS'e ayarlar. İletişimin şifrelenerek güvenli bir yolla yapılması için kullanılır. 
  259. Gelen Güvenlik Ayarını STARTTLS'e Ayarla(Tüm sertifikaları kabul et): Gelen sunucu güvenlik ayarlarını STARTTLS'e ayarlar. İletişimin şifrelenerek güvenli bir yolla yapılması için kullanılır. Fakat, tüm güvenlik sertifikalarını kabul ederek en düşük güvenlik seviyesinde iletişime izin verir.
  260. Giden Sunucu Adını ... Olarak Ayarla: Giden sürücü türü Parametre(1)'e girilmelidir. Örneğin POP3 hesaplar için "pop.abc.com" IMAP hesaplar için ise "mail.abc.com" şeklinde olabilir.
  261. Giden Sunucu Portunu ... Olarak ayarla: Ayarlanan 'Giden Sunucu' türüne uygun port numarası Parametre(1)'e yazılmalıdır. Genellikle:
    • POP3 için: 465 / 587 / 25
    • IMAP için: 465 / 587 / 25, kullanılır. Farklı amaçlarla bu değerler değiştirilmiş olabilir. Doğru değer girilmezse test hata verir. 
  262. Giden Güvenlik Ayarını SSL/TLS'e Ayarla: Giden sunucu güvenlik ayarlarını SSL/TLS'e ayarlar. İletişimin şifrelenerek güvenli bir yolla yapılması için kullanılır.
  263. Giden Güvenlik Ayarını SSL/TLS'e Ayarla(Tüm sertifikaları kabul et): Giden sunucu güvenlik ayarlarını SSL/TLS'e ayarlar. İletişimin şifrelenerek güvenli bir yolla yapılması için kullanılır. Fakat, tüm güvenlik sertifikalarını kabul ederek en düşük güvenlik seviyesinde iletişime izin verir.
  264. Giden Güvenlik Ayarını STARTTLS'e Ayarla: Giden sunucu güvenlik ayarlarını STARTTLS'e ayarlar. İletişimin güvenli yollardan yapılması için kullanılır. 
  265. Giden Güvenlik Ayarını STARTTLS'e Ayarla(Tüm sertifikaları kabul et): Giden sunucu güvenlik ayarlarını STARTTLS'e ayarlar. İletişimin güvenli bir yolla yapılması için kullanılır.  Fakat, tüm güvenlik sertifikalarını kabul ederek en düşük güvenlik seviyesinde iletişime izin verir.
  266. E-Posta Hesabını Ekle: Önceki basamaklarda bilgileri tanımlanan E-posta hesabı testte kullanılmak için uygulamaya eklenir. Hesap bilgileri dikkatli girilmeli ve senaryodaki işlemler doğru şekilde sıralanmalıdır. Aksi halde oturum açılamaz. Zaman Aşımı süresi standart olarak 2 dakikadır. Bu değer değiştirilebilir.
  267. E-Posta Hesabını Ekle(Otomatik): Önceki basamaklarda bilgileri tanımlanan E-posta hesabı testte kullanılmak için uygulamaya otomatik eklenir. Hesap bilgileri dikkatli girilmeli ve senaryodaki işlemler doğru şekilde sıralanmalıdır. Aksi halde oturum açılamaz. Zaman Aşımı süresi standart olarak 2 dakikadır. Bu değer değiştirilebilir.
  268. E-Posta Hesabını Sil: Parametre(1)'de belirtilen e-posta adresini açık olan hesaplar içinde arayarak siler. Zaman Aşımı süresi standart olarak 1 dakikadır. Bu değer değiştirilebilir.
  269. E-postaya Alıcı Ekle: E-posta gönderimi sırasında alıcı kısmına Parametre(1)de belirtilen e posta adresi eklenir. Zaman Aşımı süresi standart olarak 1 dakikadır. Bu değer değiştirilebilir.
  270. E-Postaya Konu Ekle : Parametre(1)'e girilen metini e-posta'nın konu bölümüne ekler. Zaman Aşımı süresi standart olarak 1 dakikadır. Bu değer değiştirilebilir.
  271. E-Postaya ... İçeriğini Ekle: Parametre(1)'e girilen içeriği e-posta'nın ileti bölümüne ekler. Zaman Aşımı süresi standart olarak 1 dakikadır. Bu değer değiştirilebilir.
  272. E-Postaya ... Ekini Ekle: E-postaya dosya eklemek için kullanılır. Eklenecek dosyanın bilgisayar içerisindeki konumu Parametre(1)'e girilir. Dosyanın konumu arama tuşu kullanılarak bulunabilir. Zaman Aşımı süresi standart olarak 1 dakikadır. Bu değer değiştirilebilir.
  273. E-Posta Gönder: Hazırlanan e-posta gönderilir. Zaman Aşımı süresi standart olarak 1 dakikadır. Bu değer değiştirilebilir.

Örneğin, Ekran Parlaklığı Testini, video oynatılırken yapmak için kullanılabilir. Test senaryosuna video oynatımı eklemek için, işlemler penceresinin en altında bulunan "Bütün İşlemleri Göster" seçeneği tıklanarak aşağıda görünen yardımcı pencerenin açılması sağlanır. Bu pencereden istenen eylemler senaryoya eklenebilir.

uTAFS Bütün İşlemleri Göster - İşlem Seç Penceresi

    Aşağıda örnek bir karışık test senaryosu mevcuttur. Bu testin amacı belirtilen koşulları bir arada kullanarak cihazın uygulamalar arasında geçişini test etmektir. Ayrıca cihazın uygulamalar esnasında gerçekleşen pil tüketimi, sinyal kalitesi değerleri ölçülür. Cihaz ve işlem kombinasyonları bir arada test edilir.

uTAFS Bütün İşlemleri Göster Örnek Test - Ekran Görüntüsü

    Bu testte

  • Wifi aktif hale gelecek,
  • xxx ağına yyy şifresi ile bağlanılacak,
  • Ekran parlaklığı %70 seviyesine getirilecek,
  • ekran yatay konumlandırılacak,
  • Sistem ses seviyesi %50 seviysine getirilecek,
  • MX player içerisinde donanımsal çözücü kullanılacak,
  • Video MX player ile oynatılacak,
  • Pil bilgileri kaydedilecek,
  • Bluetooth aktif hale gelecek
  • Web sayfası görüntilenecek,
  • Mesaja belirtilen metin eklenecek
  • Mesaj belirtilen numaraya gönderilecek ve
  • Test sonlandırılacaktır.